• Okresné kolo olympiády z ANJ

          • Dňa 17. 1. 2023 sa konalo okresné kolo olympiády z anglického jazyka v Senici na 3. ZŠ, Sadová 620. Zúčastnili sa v ňom žiaci ZŠ a osemročného gymnázia z okresu Senica.

            Súťažili v dvoch kategóriach:

            A kategória - 5., 6. a 7. ročník ZŠ a prima a sekunda osemročného gymnázia

            B kategória - 8. a 9. ročník ZŠ a tercia a kvarta osemročného gymnázia

            Z našej školy súťažil v A kategórii žiak 6.A triedy  Karol Klásek, ktorý bol zároveň jediný žiak 6. ročníka ZŠ. Ostatní súťažiaci boli siedmaci alebo gymnazisti.

            V B kategórii súťažila žiačka 9.A triedy Alexandra Fedorová, ktorá bola aj úspešná riešiteľka, k čomu jej srdečne blahoželáme.

            Obidvom našim žiakom ďakujeme za účasť v takej náročnej súťaži, akou olympiáda z anglického jazyka je a sme hrdí, že uspeli v takej veľkej konkurencii. Všetci žiaci, ktorí sa v nej zúčastnili, boli pochválení od predsedu poroty.  

            Želáme im do budúcnosti veľa úspechov a nadšenia v ich ďalšom vzdelávaní a zdokonaľovaní sa v anglickom jazyku.

            Mgr. Marta Čurajová

          • Karneval v ŠKD - pozvanie - zmena termínu

          • Dňa 14. 2. 2023 sa v popoludňajších hodinách v našom školskom klube uskutoční fašiangová zábava - KARNEVAL. Pozvané sú nielen deti zo školského klubu, ale i deti z celého prvého stupňa. Môžu sa

            tešiť na zábavné súťaže, prehliadku masiek, občerstvenie, hudbu a zábavu.

             

          • Detský karneval 2023

          • Fašiangy trvajú od Troch kráľov do Popolcovej stredy. Toto obdobie je symbolickým prechodom medzi zimou a jarou. Tak ako v minulosti je to obdobie svadieb, zabíjačiek, plesov, karnevalov.

            Prvým fašiangovým podujatím v našej obci bol Detský karneval. Na sobotňajšie popoludnie, 14. januára, pozvali členovia Rodičovského združenia pri Základnej škole Jablonica do Domu kultúry priaznivcov karnevalového veselia. Krásne upravenú a vyzdobenú sálu zaplnili rôzne masky. Promenáda masiek bola úžasná. Odvážne detičky sa prešli po červenom koberci a predstavili sa nám. Sálou prechádzali malí i veľkí, niektorí v sprievode rodičov. Videli sme princezné, čarodejnice, šašov, víly, čertov a čertice, včielky, kovbojov, postavičky z každodenného života a mnoho rôznych  rozprávkových bytostí.

            Karneval otvorila a prítomných privítala predsedníčka Rodičovského združenia pri ZŠ Jablonica pani Vierka Jankovičová. Zábava počas celého popoludnia prebiehala pod taktovou DJ  LUCASa a šaša Jara. Deti sa dosýtosti vytancovali a vyšantili. Šašo ich nenechal nudiť sa a neúnavne prichádzal s novými zaujímavými kúzlami, hrami a súťažami. Príjemným spestrením programu bolo vystúpenie mažoretiek základnej školy.            

            Rada rodičov RZZŠ ako hlavný organizátor výborne zvládla prípravu karnevalu. Pre návštevníkov bolo pripravené  pestré,  chutné občerstvenie, bohatá tombola a fotokútik.  Z každého kúta ,,dýchala príjemná atmosféra”.

            Dobrá vec sa podarila. Rozžiarené detské očká a spokojné úsmevy rodičov sú najkrajšou odmenou za všetko vynaložené úsilie. 

            Poďakovanie patrí Obecnému úradu Jablonica, vedeniu Základnej školy Jablonica a všetkým sponzorom.

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • Pytagoriáda- školské kolo

            V dňoch 7. a  8. 12.2022 sa konalo online formou školské kolo matematickej súťaže- Pytagoriáda. Mali sme niekoľko úspešných riešiteľov, ktorí postupujú do okresného kola:

            3.A: Juraj Otépka a Zuzana Cebulová

            4.A: Teodor Križan a Sára Dosoudilová

            5.A: Sofia Jamrichová, Gregor Jančovič, Vanda Medovičová

            6.A: Karol Klásek, Simona Fedorová

            8.A: Andrej Shevliakov, Paulína Masárová, Nina Zavadilová, Kristián Harasník

            ĎAKUJEME ZA REPREZENTÁCIU : )

             

          • Návšteva predškolákov

          • Dňa 11. 1. 2023 k nám zavítali deti z materskej školy. Privítala ich pani učiteľka Zuzka, pani riaditeľka a mažoretky so svojim vystúpením. Následne sa s nimi naši prváci podelili o školské lavice. Predškoláci si mohli vyskúšať, aký je to pocit byť v škole. Samozrejme sa všetci spolu aj chvíľku učili. Pani učiteľka za pomoci škriatka Mima hravou formou deti oboznámila s vyučovaním. Prváci im ukázali, ako vedia čítať a počítať, zapojili ich do písmenkovej hry Muchy, za ktorú dostali všetci sladkú odmenu. Zároveň sa naučili niečo o ľudských zmysloch a to konkrétne o chuti, vďaka ktorej vieme, že cukrík je sladký :-) Dúfame, že si deti odniesli zo školy nielen malú maškrtku, ale aj dobrý pocit, že aj ony budú čoskoro "veľkí" školáci.

            Tešíme sa na nich na zápise do 1. triedy!

          • Poďakovanie - altánok

          • Základná škola Jablonica a Rodičovské združenie pri ZŠ Jablonica v mene detí a celého kolektívu vyjadrujú touto cestou úprimné poďakovanie pánovi  Martinovi Čerešníkovi a firme TIREX Jablonica za bezplatnú výrobu a montáž krycích plachiet na altánok. Náš altánok sa tak stal oveľa univerzálnejším miestom a deti si ho v pekných dňoch budú môcť užívať až do neskorej jesene.

          • Poďakovanie

          • Základná škola Jablonica v mene detí a celého kolektívu vyjadruje touto cestou úprimné poďakovanie pánom Petrovi Dosoudilovi, Silvestrovi Nestarcovi ml., Tomášovi Miakišovi, Sebastiánovi Vozárovi a Dávidovi Lukáčovi za montáž LED svietidiel v triedach ZŠ Jablonica bez nároku na odmenu.

          • Čaro zimy 2022

          • Kým  zahájime oficiálne vianočné prázdniny,  tak sa Vám ešte pochválime ocenenou prácou našej žiačky Viktórie Tomekovej z 8.A triedy. Zároveň ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa taktiež zapojili svojimi výtvarnými  prácami do sútaže vyhlásenej CVČ Senica s názvom Čaro zimy.

            Viki srdečne blahoželáme!

            Mgr. Andrea Rusová

          • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA – školské kolo

          • V piatok, 9. 12. 2022 sa konalo prezenčne školské kolo Dejepisnej olympiády.  Žiaci súťažili v troch kategóriách: F – 6. ročník, šesť žiakov, D – 8. ročník, traja žiaci  a C – 9. ročník, 5 žiačok. Všetci riešili test pozostávajúci z troch častí: 1. monotematický celok – objavy a vynálezy, 2. prebrané učivo v danom ročníku a 3. úlohy z regionálnej histórie. Maximálny počet bodov v teste bol 100.

            Úspešní riešitelia:

            F – Simona Fedorová 92 b., Linda Reháková 90b., Sofia Pernecká 82 b., Lukáš Kabaňa 73 b. , Agáta Gbelcová 73 b., Karol Klásek 72 b..

            D – Paulína Masárová 80 b., Kristián Harasník 79 b..

            C – Laura Hlatká 88 b., Adela Gbelcová 82 b., Alexandra Blažková 78 b., Alexandra Fedorová 77 b., Diana Martišová 74 b..

            Prví dvaja v každej kategórii postupujú do okresného kola a budú našu školu reprezentovať 8. februára  v Senici.

                       Blahoželáme!

            Mgr. Anna Hamerlíková

          • Advent v ŠKD

          • Počas Adventu vládla aj u nás v školskom klube vianočná atmosféra. S deťmi sme sa rozprávali o blížiacich sa sviatkoch, dodržiavaní tradícií a zvykov. Ozdobovali sme vianočný stromček,  pozerali sme rozprávky s vianočnou tematikou, piekli a zdobili medovníčky, spievali koledy a vyrábali  vianočné výrobky. Práca nám išla pekne od ruky, pretože sme sa už veľmi tešili na tie najočakávanejšie sviatky v roku. 

            Prajeme všetkým deťom krásne Vianoce, veľa darčekov a radostnej zimnej pohody. 

          • Vianočné trhy#dnes#program

          • Na vianočných trhoch vás radi privítame od 13:00 hod., kde bude na výber široká paleta  výrobkov šikovných rúk.  

            Tešiť sa môžete aj na živý betlehém aj so zvieratkami, kde bude možné odpáliť si prvé betlehémske svetlo.

            V malej zasadačke Domu kultúry bude inštalovaná výstava prác detí zo ZUŠ, ktorá bude otvorená cca. do 15:00 hod..

            Žiaľ, vystúpenie detí z MŠ a ZŠ je zrušené z dôvodu vysokej chorobnosti detí.

          • Vianočné pečenie

          • ...aj naši družinári sa zapojili do príprav na vianočné trhy. Pomáhali pri pečení medovníkov a rôznych druhov vianočného pečiva. Za pomoc a radu ďakujeme pani kuchárkam.

            Príďte, uvidíte, ochutnáte. Tešíme sa na Vás!

          • ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY Z ANGLICKÉHO JAZYKA

          • V dňoch 29. 11. a 30. 11. 2022 sa konalo na našej škole školské kolo olympiády z anglického jazyka. Zúčastnilo sa na ňom spolu 16 žiakov, ktorí súťažili v dvoch kategóriách. V kategórii 1A súťažili 4 žiaci z triedy 5.A a 4 žiaci z triedy 6.A. V kategórii 1B sa zúčastnilo 5 žiakov z triedy 8.A a 3 žiačky z triedy 9.A.

            Písomná časť pozostávala z testov z gramatiky, používania slovnej zásoby, počúvania s porozumením a z čítania s porozumením. Ústna časť sa skladala z dialógu - rozhovoru na danú tému - roleplay a monológu - rozprávanie príbehu o obrázku - picture story. Maximálny počet bodov bol 70 a pre úspešného riešiteľa bolo treba dosiahnuť 42 bodov.

            Výsledky v kategórii A - prvé tri miesta:

            1. miesto: Karol Klásek - 6.A - 53,5 boda -  úspešný riešiteľ

            2. miesto: Radka Sládková - 5.A- 48 bodov - úspešná riešiteľka

            3. miesto: Agáta Gbelcová - 6.A - 38 bodov

            Kategória 1B:

            1. miesto: Andrej Shevliakov - 8.A - 70 bodov- úspešný riešiteľ

            2. miesto: Alexandra Fedorová - 9.A - 66 bodov- úspešná riešiteľka

            3. miesto: Lea Lukáčová - 8.A- 57,5 boda - úspešná riešiteľka

            Úspešné riešiteľky boli aj žiačky z  9.A triedy - Adela Gbelcová, s počtom bodov 52 a Alexandra Blažková s počtom bodov 45,  ktoré sa umiestnili na 4. a 5. mieste.

            Všetkým žiakom, ktorí sa tejto náročnej olympiády zúčastnili ďakujem za účasť.

            Do okresného kola postupuje len 1 žiak z každej kategórie, teda Karol Klásek a Andrej Shevliakov. Srdečne im gratulujeme, ako aj všetkým úspešným riešiteľom a želáme im veľa úspechov v okresnom kole olympiády z anglického jazyka.

            Mgr. Marta Čurajová

          • Náš Mikuláš

          • Opäť ako vlani prišiel do našej školy Mikuláš. Bol to náš, pretože už tradične rozdávali úsmev a dobrú náladu deviataci. Tento rok sa Mikuláš s čertom, anjelom a vianočnými škriatkami pozrel aj na predškolákov, či sú odvážni. Boli a veľmi pekne zaspievali a zarecitovali, za čo dostali od Mikuláša sladkú odmenu.

            Mikuláš v škole...

            Ďakujeme za spoluprácu Rodičovskému združeniu pri ZŠ a pravdaže našim šikovným deviatakom.

          • Krabičky plné lásky

          • Projekt: Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Spája ľudí po celom Slovensku a stáva sa milou tradíciou. Cieľom je potešiť neznámeho seniora žijúceho v zariadení pre seniorov. Mnohí nemajú žiadnych príbuzných a malý darček im urobí Vianoce krajšími. 

            Priniesli sme krabice od topánok a vložili do nich: ,,Niečo Sladké…., Niečo Slané…, Niečo Teplé…, Niečo Mäkké…, Niečo Voňavé…., Niečo Na Zábavu…, Niečo Zo Srdca...”

            Do krabičiek plných lásky prispeli:

            Vanda Medovičová, Ján Chalúpka, Agáta Gbelcová, Lara Sophia Manďáková, Eliška Hlásničková, Oliver Peterka, Paulína Masárová, Viktória Tomeková, Laura Hlatká, Adela Gbelcová, Diana Martišová, Alexandra Fedorová, Alexandra Blažková, David Bojnanský, Tobias Ali, Jaroslav Macejka, pani učiteľka Koňuchová, Rusová, Čapková, Hamerlíková, Žáková. 

            S krabičkami plnými darčekov putujú k starkým aj naše vianočné vinše a pozdravy s kúskom srdiečka a spomienkou.

            kolektív ZŠ Jablonica

          • Konečne naozajstní prváci!

          • 2.12. 2022  žiaci 1.A v našej škole ukázali, ako sa im doteraz darí. Museli splniť náročné disciplíny, ktoré si pre nich pripravila Žiacka školská rada. Paulínka Masárová ako predseda bola veľmi prísna. Prváčikovia to však zvládli spolu so svojou pani učiteľkou Zuzankou výborne. Ešte sa pochválil jedničkami v žiackej knižke a mohli byť pasovaní za riadnych žiakov našej školy. Sladkú odmenu dostali od Rodičovského združenia pri ZŠ. Veríme, že sľub, ktorý dali, dodržia až do deviateho ročníka.