• Čistý chotár a Deň Zeme 2022

          • Čistý chotár sme si prispôsobili na ,,čistý areál školy”. V  týždni pred Veľkou nocou sme po zime vyčistili všetky plochy od odpadkov, lístia, haluziny, šišiek a krtincov. Deň Zeme bol vyvrcholením nášho snaženia.

            22. apríl je každoročne venovaný Zemi. V modernom poňatí ide o ekologicky motivovaný sviatok, upozorňujúci ľudí na vplyv ničenia životného prostredia a rozvíjajúcu sa diskusiu o možných riešeniach zabrániť znečisteniu.

            Na vyučovaní sme sa venovali rôznym zaujímavým aktivitám a trocha sme aj pracovali.

          • Exkurzia ATLANTIS Levice 4.A a 2. stupeň

          • Dňa 21. 04. 2022  sa žiaci 2. stupňa a štvrtáci  zúčastnili exkurzie do ATLANTIS Levice. Ako prvé sme mali program o vesmíre a živote v kozme, kde sme sa dozvedeli, ako sa kozmonauti pripravujú na cestu do vesmíru a ako sa žije na vesmírnej stanici. Niektorí, a to dokonca aj deviataci, si obliekli skafandre a hrali sa na kozmonautov. Ďalej sme sa zahrali vo „svete bubliniek“, kde sme si vytvárali bubliny rôznych tvarov. Ľudské telo nám bolo predstavené do najmenších podrobností. Nemôžeme taktiež  zabudnúť, že v malom obchodíku sme si mohli nakúpiť darčeky od výmyslu sveta.

            Najkrajšia časť exkurzie nás čakala na ceste domov. Hurá, v McDonalde to bolo úžasné! Všetky dobroty sveta. Poriadne sme si oddýchli, doplnili zásoby energie a vyrazili sme domov.

            Ďakujeme vedeniu školy, pani učiteľkám a našim rodičom, že sme konečne po dvoch rokoch mohli byť aj inde ako v škole.

            Žiaci IX.A

          • Veľkonočné tvorenie

          • Šibi-ryby, mastné ryby,
            kus koláča od korbáča,
            ja chcem iba máličko,
            maľované vajíčko.

            Maľovanie vajíčok, pletenie korbáčov, pečenie tradičných veľkonočných koláčov či jarné upratovanie už tradične patrí k Veľkonočným sviatkom. Aj deti v školskom klube sa zapojili do týchto predveľkonočných aktivít. Najmladší družinári vystrihovali kuriatka, maľovali zajačikov. Dievčatá zdobili vajíčka a chlapci sa postarali o veľkonočnú výzdobu okien.

          • McDonalds Cup – 23. ročník futbalového turnaja žiakov 1.stupňa ZŠ

          • Vo štvrtok 7. apríla 2022 sa žiaci prvého stupňa zúčastnili okresného kola súťaže McDonalds Cup v Senici. Naši štyria futbalisti Mário Faltýnek, Filip Gazda, Denis Koch, Radovan Kallay a jedna futbalistka Viktória Sekáčová podali pekný herný výkon.

                        Ďakujeme za reprezentáciu školy a vynaložené úsilie.

          • Exkurzia do Atlantis Levice

          • V stredu 12. apríla sa prváci, druháci a tretiaci zúčastnili exkurzie do zážitkového centra Atlantis v Leviciach. Tu sa  preniesli  do čias dinosaurov, skúmali vesmír a tiež sa na chvíľu stali kozmonautmi či paleontológmi. Vyskúšali si  fyziku v praxi prostredníctvom  interaktívnych exponátov  a ako sa dá zatvoriť do bubliny objavili v bublinkovom raji. Všetko zakončili nákupom v obchodíku s rôznymi drobnými suvenírmi. Bol to jedinečný deň plný zážitkov a zábavy.

          • Pytagoriáda

          • Okresné kolo Pytagoriády

            V utorok 29.3. a v stredu 30.3. sa uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda v jednotlivých kategóriách podľa ročníkov. Z našej školy sa zúčastnili žiaci, ktorí boli úspešnými riešiteľmi  školského kola, ktoré sa uskutočnilo v decembri. Boli to: Sára Dosoudilová, Petronela Klvačová, Dalibor Králik a Teodor Križan  z 3.A, Karol Klásek z 5.A a Alexandra Fedorová z 8.A.

            Okresné kolo , podobne ako školské kolo, sa uskutočnilo online, žiaci súťažili v danom termíne a čase zo školy v učebni informatiky.

             Úspešnou riešiteľkou tohto kola sa stala Alexandra Fedorová z 8.A, ktorá vo svojej kategórii zo všetkých  zúčastnených žiakov okresu Senica získala 1. miesto. K úspechu jej srdečne blahoželáme!

             Všetkým zúčastneným patrí poďakovanie za reprezentáciu školy a zodpovednú prípravu na súťaž.

          • Testovanie 9

          • Oznam pre rodičov:

            Vážení rodičia,

            dňa 6.4.2022 (streda) sa koná na škole Testovanie 9. ročníka. Z tohto dôvodu žiaci 5. – 8.ročníka nemajú v tento deň vyučovanie. Žiaci 9.ročníka končia testovanie podľa harmonogramu o 11.50 hod. Školská jedáleň je v prevádzke len pre žiakov 1.stupňa a 9.ročníka. Žiaci 5. – 8.ročníka budú z obedov odhlásení.

            Organizácia:   TESTOVANIE 9 – 6. 4. 2022 (streda)

            Nástup žiakov do tried: 7,45 h

            Matematika

            8:00 – 8:10 h (10 min) úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            8:10 – 8:20 h (10 min) rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            8:20 – 9:50 h (90 min) administrácia testu

            9:50 – 9:55 h (5 min) zozbieranie testov a OH

            9:55 – 10:20 h (25 min) prestávka

            Slovenský jazyk a literatúra

            10:20 – 10:25 h (5 min) úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            10:25– 10:35 h (10 min) rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            10:35 – 11:45 h (70 min) administrácia testu

            11:45 – 11:50 h (5 min) zozbieranie testov a OH