• Testovanie 9 - 2024

          • Vážení rodičia,

            dňa 20. 3. 2024 (streda) sa koná na škole Testovanie 9 - 2024. Z tohto dôvodu žiaci 5. – 8. ročníka nemajú v tento deň vyučovanie.  Školská jedáleň je v prevádzke len pre žiakov 1. stupňa a 9. ročníka. Žiaci 5. – 8. ročníka budú z obedov odhlásení.

            Základné informácie o Testovaní 9 - 2024 TU

          • Deň otvorených dverí pre MŠ

          • Dňa 14.03.2024 sa na našej škole uskutočnil Deň otvorených dverí pre predškolákov z MŠ Jablonica. Pre deti boli pripravené zábavné aj vzdelávacie aktivity, ktoré im priblížili deň prváka v škole.

            Stretnutie sme zahájili  v rannej družine, kde si predškoláci spolu s prvákmi zatancovali a rozveselili sa riekankami. Nasledovalo veselé „kopanie jedenástok“ na bránku. Prváci povzbudzovali a atmosféra bola výborná.

            Pokračovali sme v 1.A triede, kde si každý predškolák vyskúšal počítanie na interaktívnej tabuli. Podobne aj v 1.B si každý potrápil hlavičku určovaním začiatočných písmen v slovách. Všetkým sa výborne darilo, a tak sme sa presunuli do školskej knižnice, kde už na deti čakala krátka rozprávka  na tému mobilných telefónov a ich bezpečného a striedmeho používania. Neobišli sme ani gymnastickú telocvičňu v ktorej si každý vyskúšal prekážkovú dráhu za výdatnej podpory kamarátov prvákov. Záver nášho stretnutia sme ukončili prehliadkou oboch tried školského klubu detí, kde si deti skladali z lega a kociek pekné stavby. Na úplný záver sa odohral „pexesový turnaj“. Naše stretnutie ubehlo ako voda a škôlkari sa so sladkou odmenou pobrali späť do škôlky. Tešíme sa však na nich aj na pripravovanom zápise, ktorý sa uskutoční 03. apríla 2024.

          • Striebro z okresného kola vo vybíjanej

          • Úspešne nás reprezentovali  naše  dievčatá   v okresnom kole vo vybíjanej, ktoré sa uskutočnilo v stredu 13. marca v  ZŠ s MŠ J. Mudrocha v Senici. V konkurencii družstiev z 10 škôl okresu Senica sa prebojovali až do  finále,  ktoré  premenili na krásne 2. miesto. Zloženie družstva: V. Poláčková, M. Jurovatá, V. Sekáčová, S. Dosoudilová, V. Nemčeková, L. Manďáková, A. Gbelcová, S. Pernecká, A. Drinková, L. Vráblová, S. Fedorová, V. Zanyková.  

            Gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

          • Geografická olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 12. marca 2024 sa uskutočnilo okresné kolo 52. ročníka Geografickej olympiády v kategórii E (8. a 9. ročník), v kategórii F (6. a 7. ročník) a v kategórii G (4. a 5. ročník) v Senici (3. ZŠ). Úspešnými riešiteľmi v kategórii F sa stali Gregor Jančovič zo 6. A triedy a Simona Fedorová zo 7. A triedy. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Poďakovanie

          • Základná škola Jablonica v mene detí a celého kolektívu vyjadruje touto cestou úprimné poďakovanie pánovi Petrovi Dosoudilovi a jeho ochotným kolegom z firmy VKS - ELTO za montáž LED svietidiel v triedach ZŠ Jablonica bez nároku na odmenu.

          • Hurbanov pamätník - vyhodnotenie obvodného kola

          • 28. februára 2024 sa uskutočnilo obvodné kolo prednesu umeleckej poézie a prózy - Hurbanov pamätník.

            Našu školu reprezentovali:

            v I. kategórii Nelka Ďurišová zo IV.A

            v II. kategórii Gregor Jančovič zo VI.A.

            Obaja sa umiestnili na krásnych druhých miestach vo svojej kategórii.

            Gratulujeme!

          • Valentínska pošta 2024

          • Dnes je Valentína a v našej škole sa siedmaci zahrali na valentínskych poštárov. Poroznášali milé lístočky, ktorými urobili radosť žiakom všetkých tried a dokonca aj pani učiteľkám, pani riaditeľke a nezabudli ani na vedúcu ŠJ.

            Ďakujeme odosielateľom, že si dali námahu a tiež poštárom, ktorí si s radosťou splnili svoju prácu.

          • Hurbanov pamätník - vyhodnotenie školského kola

          • Vo štvrtok 8. 2. 2024 sa stretli vo vyzdobenej IX.A všetci tí, ktorým nie je ľahostajná slovenčina a hlavne umelecký prednes. Skvelým divákom, pozorným pani učiteľkám a spolusúťažiacim recitátori pripravili pekný umelecký zážitok.

            Všetci 18 súťažiaci si zaslúžia pochvalu a veľký potlesk. Ale súťaž je súťaž, a tak gratulujeme víťazom a držíme palce v obvodnom kole. Porota v zložení Mgr. J. Koňuchová, Mgr. B. Oslejová a Mgr. A. Rusová rozhodli takto:

            I. Kategória        

            1. miesto     Nela Ďurišová IV.A

            2. miesto     Anna Búranová II.A

            3. miesto     Nelly Mikušková IV.A, Barbora Vávrová III.A

            II.  Kategória        

            1. miesto      Gregor Jančovič VI.A

            2. miesto      Ján Chalúpka  VI.A

            3. miesto      Markus Mihál   V.A

            III. Kategória        

            1. miesto      Gabriela Macejková IX.A

            2. miesto      Lukáš Kabaňa  VII.A

             

            Ceny víťazom odovzdala pani riaditeľka ZŠ, Mgr. Ľ. Kukanová. Za odmeny ďakujeme Rade rodičov pri ZŠ Jablonica.    

            Vyhodnotenie

          • Školské kolo Geografickej olymiády

          • Dňa 19. januára 2024 sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády. V kategórii G sú úspešnými riešiteľmi Teodor Križan 5. A, Dalibor Králik 5. A, Sára Dosoudilová 5. A. V kategórii F sú úspešnými riešiteľmi Gregor Jančovič 6. A, Simona Fedorová 7. A, Viktória Nemčeková 6. A, Marek Černek 6. A, Linda Reháková 7. A. V kategórii E sú úspešnými riešiteľmi Paulína Masárová 9. A, Andrej Shevliakov 9. A, Kristián Harasník 9. A.  Z každej kategórie dvaja najúspešnejší postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční 12. marca 2024 v Senici.

          • Imatrikulácia prvákov 2023

          • Stať sa prvákom je veľká vec pre malých človiečikov. Stojí za tým veľa nových povinností, pravidiel a úsilia…

            Dňa 19.12.2023 nastal slávnostný deň, kedy naši prváci boli oficiálne pasovaní za žiakov našej Základnej školy Jablonica. Pani učiteľky a členovia školského parlamentu si pripravili zaujímavé aktivity, v ktorých mali prváčikovia ukázať, ako krásne napredujú v získavaní nových vedomostí. Vymýšľali a skladali slová, počítali, zrážali kolky, pokúšali sa postaviť najvyššiu vežu… Po absolvovaní všetkých disciplín naši prváci slávnostne predniesli sľub PRVÁKA. Následne boli pasovaní za oficiálnych žiakov našej školy. Pani riaditeľka odovzdala malým školákom Pamätný list a šerpu. Svoj sľub malí školáci potvrdili svojím odtlačkom prsta. Na pamiatku sa žiaci odfotili, aby mali spomienku na tento výnimočný okamžik. Zdalo sa, že čarovnému okamihu sa tešili nielen deti, ale aj ich rodičia, ktorí na túto slávnosť prišli.

            Našim PRVÁKOM prajeme veľa síl a  úspechov na zvládnutie ďalších úloh, ktoré ich ešte čakajú!

          • Vianoce už klopú na dvere

          • Vianoce už klopú na dvere. A tak aj  v našom školskom klube zavládla predvianočná nálada. Deti si  zhotovili adventný kalendár, svietniky na vianočný stôl a vianočné pozdravy pre rodinu priateľov.

          • Dejepisná olympiáda - školské kolo

          • V pondelok,  4. 12. sa konalo prezenčne školské kolo Dejepisnej olympiády.  Žiaci súťažili v troch kategóriách: F – 6. ročník, päť žiakov, E - 7. ročník,  6 žiakov, D – 8. ročník, traja žiaci  a C – 9. ročník, 4  žiaci. Všetci riešili test pozostávajúci z troch častí. Súťažiaci mohli získať maximálny počet bodov 100.

            Úspešní riešitelia:

            F –  Gregor Jančovič, Viktória Nemčeková, Marek Černek, Erik Fandel, Vanesa Poláčková,

            E - Linda Reháková, Simona Fedorová, Lukáš Kabaňa, Sofia Pernecká,  Agáta Gbelcová, Lara Sophia Manďáková,

            D – Gabriel Gaži, Leo Velický, Anna Mária Mihoková,

            C - Paulína Masárová, Kristián Harasník, Andrej Shevliakov, Gabriela Macejková.

            Prví 2 v každej kategórii postupujú do okresného kola a budú našu školu reprezentovať 5. februára  v Senici.

            Blahoželáme!

            Mgr. Anna Hamerlíková

          • Mikuláš 2023

          • V utorok, 5.12.2023, sme sa celá škola, teda žiaci, tešili z predčasného Mikuláša. Bol to Mikulášsky výlet vláčikom do Trnavy. Stretnutie bolo ráno o  6,45 hod. pred školou. Vďaka ochotným rodičom sa všetci žiaci bez námahy dostali na železničnú stanicu. Po ceste plnej zábavy, smiechu, ale i zvedavosti sme boli na mieste. V Trnave. Ešte sme museli pešo prejsť pár metrov a prekvapenie bolo pred nami. CITY ARÉNA. Zaplnili sme bufet pred kinosálou, nakúpili občerstvenie a čakali na prekvapenie.

            Prekvapením bol film – Teddyho Vianoce. Filmovú rozprávku si všetci užili. A potom hurá po nákupoch. Do 13,30 hod. – do odchodu vlaku sme si užívali obchodné centrum. Ďakujeme rodičom, že sme si užili Mikuláša netradične.

            Paulína Masárová a žiaci IX.A

            Za mikulášsku nádielku v podobe výletu do Trnavy ďakujeme Rodičovskému združeniu pri ZŠ Jablonica, ktoré uhradilo cestu vlakom i lístky do kina. 

            Taktiež vyjadrujeme úprimné poďakovanie za mikulášske balíčky, ktoré na nás 6. 12. čakali v školskej jedálni. Vyrobili ich pre nás pani kuchárky s pomocou sponzorov.

            ĎAKUJEME!

          • Farby jesene - vyhodnotenie

          • Ako každý rok, tak i tento rok sa naši žiaci s umeleckou dušou zapojili do výtvarnej súťaže, ktorú vyhlásilo CVČ Beťárik s názvom Farby jesene. A na známosť sa dáva jedna skvelá správa, že práca našej žiačky 9.A Viki Tomekovej získala 1. miesto v III. kategórii. V CVČ Beťárik si prevzala diplom a krásnu cenu.Viki gratulujeme za reprezentáciu našej školy a ďakujeme i ostatným deťom, ktoré sa zapojili do tejto súťaže.

          • ŠKD - Poznávame Slovensko

          • V poslednom novembrovom týždni sa deti v ŠKD prostredníctvom rôznych aktivít oboznamovali a spoznávali vlasť, v ktorej žijú. Aktivity sme realizovali formou rozhovorov, omaľovániek, pracovných listov. Z krepového papiera si deti vytvorili štátny znak a z hračiek si vystavali naše hlavné mesto.