• Karneval v ŠKD - pozvanie - zmena termínu

          • Dňa 14. 2. 2023 sa v popoludňajších hodinách v našom školskom klube uskutoční fašiangová zábava - KARNEVAL. Pozvané sú nielen deti zo školského klubu, ale i deti z celého prvého stupňa. Môžu sa

            tešiť na zábavné súťaže, prehliadku masiek, občerstvenie, hudbu a zábavu.

             

          • Detský karneval 2023

          • Fašiangy trvajú od Troch kráľov do Popolcovej stredy. Toto obdobie je symbolickým prechodom medzi zimou a jarou. Tak ako v minulosti je to obdobie svadieb, zabíjačiek, plesov, karnevalov.

            Prvým fašiangovým podujatím v našej obci bol Detský karneval. Na sobotňajšie popoludnie, 14. januára, pozvali členovia Rodičovského združenia pri Základnej škole Jablonica do Domu kultúry priaznivcov karnevalového veselia. Krásne upravenú a vyzdobenú sálu zaplnili rôzne masky. Promenáda masiek bola úžasná. Odvážne detičky sa prešli po červenom koberci a predstavili sa nám. Sálou prechádzali malí i veľkí, niektorí v sprievode rodičov. Videli sme princezné, čarodejnice, šašov, víly, čertov a čertice, včielky, kovbojov, postavičky z každodenného života a mnoho rôznych  rozprávkových bytostí.

            Karneval otvorila a prítomných privítala predsedníčka Rodičovského združenia pri ZŠ Jablonica pani Vierka Jankovičová. Zábava počas celého popoludnia prebiehala pod taktovou DJ  LUCASa a šaša Jara. Deti sa dosýtosti vytancovali a vyšantili. Šašo ich nenechal nudiť sa a neúnavne prichádzal s novými zaujímavými kúzlami, hrami a súťažami. Príjemným spestrením programu bolo vystúpenie mažoretiek základnej školy.            

            Rada rodičov RZZŠ ako hlavný organizátor výborne zvládla prípravu karnevalu. Pre návštevníkov bolo pripravené  pestré,  chutné občerstvenie, bohatá tombola a fotokútik.  Z každého kúta ,,dýchala príjemná atmosféra”.

            Dobrá vec sa podarila. Rozžiarené detské očká a spokojné úsmevy rodičov sú najkrajšou odmenou za všetko vynaložené úsilie. 

            Poďakovanie patrí Obecnému úradu Jablonica, vedeniu Základnej školy Jablonica a všetkým sponzorom.

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • Pytagoriáda- školské kolo

            V dňoch 7. a  8. 12.2022 sa konalo online formou školské kolo matematickej súťaže- Pytagoriáda. Mali sme niekoľko úspešných riešiteľov, ktorí postupujú do okresného kola:

            3.A: Juraj Otépka a Zuzana Cebulová

            4.A: Teodor Križan a Sára Dosoudilová

            5.A: Sofia Jamrichová, Gregor Jančovič, Vanda Medovičová

            6.A: Karol Klásek, Simona Fedorová

            8.A: Andrej Shevliakov, Paulína Masárová, Nina Zavadilová, Kristián Harasník

            ĎAKUJEME ZA REPREZENTÁCIU : )

             

          • Návšteva predškolákov

          • Dňa 11. 1. 2023 k nám zavítali deti z materskej školy. Privítala ich pani učiteľka Zuzka, pani riaditeľka a mažoretky so svojim vystúpením. Následne sa s nimi naši prváci podelili o školské lavice. Predškoláci si mohli vyskúšať, aký je to pocit byť v škole. Samozrejme sa všetci spolu aj chvíľku učili. Pani učiteľka za pomoci škriatka Mima hravou formou deti oboznámila s vyučovaním. Prváci im ukázali, ako vedia čítať a počítať, zapojili ich do písmenkovej hry Muchy, za ktorú dostali všetci sladkú odmenu. Zároveň sa naučili niečo o ľudských zmysloch a to konkrétne o chuti, vďaka ktorej vieme, že cukrík je sladký :-) Dúfame, že si deti odniesli zo školy nielen malú maškrtku, ale aj dobrý pocit, že aj ony budú čoskoro "veľkí" školáci.

            Tešíme sa na nich na zápise do 1. triedy!

          • Poďakovanie - altánok

          • Základná škola Jablonica a Rodičovské združenie pri ZŠ Jablonica v mene detí a celého kolektívu vyjadrujú touto cestou úprimné poďakovanie pánovi  Martinovi Čerešníkovi a firme TIREX Jablonica za bezplatnú výrobu a montáž krycích plachiet na altánok. Náš altánok sa tak stal oveľa univerzálnejším miestom a deti si ho v pekných dňoch budú môcť užívať až do neskorej jesene.

          • Poďakovanie

          • Základná škola Jablonica v mene detí a celého kolektívu vyjadruje touto cestou úprimné poďakovanie pánom Petrovi Dosoudilovi, Silvestrovi Nestarcovi ml., Tomášovi Miakišovi, Sebastiánovi Vozárovi a Dávidovi Lukáčovi za montáž LED svietidiel v triedach ZŠ Jablonica bez nároku na odmenu.