• Hurbanov pamätník – školské kolo

          • Dňa 15. februára prebehlo školské kolo Hurbanovho pamätníka. Žiaci boli rozdelení do kategórií podľa veku a recitovali básne od slovenských autorov: 

            1. kategória 1. - 4. ročník:   14 žiakov

            2. kategória 5. a 6. ročník:     2 žiaci

            3. kategória 7. - 9. ročník:      5 žiakov

            O víťazoch rozhodla porota v zložení Mgr. Jaroslava Koňuchová, Mgr. Andrea Rusová a Mgr. Viera Žáková.

            ​​​​​​​Žiaci v 1. kat., ktorí sa umiestnili na 1. až 3. mieste, boli odmenení knihou Veveričkine trampoty od autora Miroslava Búrana, sladkou odmenou a diplomom. Žiak Filip Samek postupuje do obvodného kola v Senici, ktoré sa bude konať v ZUŠ dňa 8. marca 2023. Sladkú odmenu dostali od Rodičovského združenia pri ZŠ Jablonica všetci zúčastnení žiaci. Z 2.a 3. kategórie nepostúpil žiaden recitátor do obvodného kola v Senici.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            Vyhodnotenie:

            1. kategória:

            1. miesto: Filip Samek z 2.A

            2. miesto: Dalibor Králik zo 4.A

            3. miesto: Nela Ďurišová z 3.A

            3. kategória:

            1. miesto: Diana Martišová z 9.A

            2. miesto: Adela Gbelcová z 9.A

            3. miesto: Alexandra Fedorová a Laura Hlatká z 9.A

            Recitačná súťaž Hurbanov pamätník má na žiakov množstvo pozitívnych vplyvov. Okrem toho, že ich motivuje prezentovať sa pred ostatnými, rozvíja aj ich kreativitu a sebavedomie. Žiaci sa učia pracovať s textom, zdokonaľujú svoje recitačné schopnosti a získavajú lepšie porozumenie pre slovenskú literatúru a kultúru.

          • Valentínska pošta

          • A opäť bol Valentín!

            V pondelok 13. februára sme vyzbierali Valentínky, ktoré vytvorili naši žiaci a v utorok na Valentína sme ich doručovali. No Valentínky si medzi sebou nevymieňali len zaľúbenci, ale aj kamaráti. V prvej triede dokonca dostal každý žiačik. Dôležité bolo to, že sme všetci mali úsmev na tvári a dobrý pocit v srdiečku. 

             Adelka, Dianka – členky ŽŠR – valentínske poštárky

          • Karneval v ŠKD

          • Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a KARNEVALOM. Dňa 14. 2. 2023 sa v našom školskom klube ozýval šťastný smiech detí a veselá hudba. Karneval sme zahájili sprievodom, v ktorom sa ukázali deti v krásnych maskách. Asi najväčšie zastúpenie mali filmoví hrdinovia. Našli sa aj zvieratká, princezné, hasiči, víly a mnoho ďalších. Príjemnej karnevalovej nálade nechýbala hudba, chutné občerstvenie a rôzne hry.

          • 13. ročník - Technická olympiáda – krajské kolo

          • Technická olympiáda  je súťaž určená žiakom základných škôl a  osemročných gymnázií, ktorá svojím obsahom motivuje žiakov k tvorivej činnosti. Má dve kategórie – pre žiakov  5. – 7. ročníka ako súťaž jednotlivcov,  pre žiakov 8.- 9.ročníka ako súťaž dvojíc. Súťaž je organizovaná v 4 kolách: školské, okresné, krajské a celoštátne.

            Po úspešnom absolvovaní školského a ako víťazky okresného kola súťaže sa naše deviatačky Alexandra Blažková a Alexandra Fedorová zúčastnili krajského kola Technickej olympiády, ktoré sa konalo  v priestoroch Strednej odbornej školy technickej  v Piešťanoch 7. februára 2023.

            Najprv každá sama v limite 30 minút absolvovala vedomostný test pozostávajúci z 13 náročných otázok. Po prestávke sa presunuli do dielne a spolu už ako dvojica podľa technického výkresu pracovali na výrobe dreveného košíka. Podarilo sa im urobiť dobre vyzerajúci funkčný výrobok.

            V celkovom hodnotení obsadili pekné 5. miesto. Overili si svoje vedomosti, logické myslenie, priestorovú predstavivosť a manuálnu zručnosť. Obom dievčatám patrí veľké poďakovanie za reprezentáciu školy v tejto náročnej súťaži.  

            Mgr. Anna Hamerlíková

          • 15. ročník – Dejepisná olympiáda – okresné kolo

          • Dejepisná olympiáda je súťažou jednotlivcov a je určená žiakom 6. – 9. ročníka základných škôl, žiakom primy až oktávy osemročných gymnázií (OG), žiakom 1. – 4. ročníka stredných škôl.

            Súťaž sa usporadúva každoročne a člení sa podľa kategórií a súťažných kôl:

            C – žiaci 9. ročníka ZŠ a 4. ročníka OG, D – žiaci 8. ročníka ZŠ a 3. ročníka OG,
            E – žiaci 7. ročníka ZŠ a 2. ročníka OG, F – žiaci 6. ročníka ZŠ a 1. ročníka OG.

            Úspešní riešitelia školského kola postúpili do okresného, ktoré sa konalo 8. februára 2023 v ZŠ V. P. Tótha Senica. Prebiehalo prezenčnou formou. Úlohou každého súťažiaceho bolo vypracovanie písomného testu, ktorý sa skladal z troch častí : 1. prebrané učivo v danom ročníku, 2. monotematický celok – Veda a technika, 3. regionálna história – pamiatky. Otázky a úlohy boli veľmi náročné.

            Našu školu reprezentovali:  Adela Gbelcová  a Laura Hlatká 9.A, Paulína Masárová 8.A. Ako náhradníčka postúpila Sofia Pernecká 6. A.

            Všetky dievčatá podali veľmi dobrý výkon a dosiahli pekné body. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Mgr. Anna Hamerlíková 

          • Pozdrav z lyžiarskeho výcviku

          • Lyžiarsky výcvik - ,,Na lyžaráku “

            Od 5. februára 2023 sa konal týždňový lyžiarsky výcvik, ktorého sa zúčastnili žiaci piatej, šiestej a siedmej triedy. Bolo nás tam 16. Lyžiarsky výcvik bol v Belianskych Tatrách v hoteli Magura, ktorý sa nachádza blízko obce Ždiar. Lyžovali sme sa. Keď sme sa dolyžovali, tak sme chodievali na poobednú prechádzku a hľadali sme medveďa :-) Chodili sme aj do jednej dedinky, kde bol obchod a boli tam aj suveníry. Po lyžovaní sme hrávali aj stolný futbal, stolný tenis, biliard. Bolo výborne.

            Anabela Drinková, 6.A

          • Okresné kolo olympiády z ANJ

          • Dňa 17. 1. 2023 sa konalo okresné kolo olympiády z anglického jazyka v Senici na 3. ZŠ, Sadová 620. Zúčastnili sa v ňom žiaci ZŠ a osemročného gymnázia z okresu Senica.

            Súťažili v dvoch kategóriach:

            A kategória - 5., 6. a 7. ročník ZŠ a prima a sekunda osemročného gymnázia

            B kategória - 8. a 9. ročník ZŠ a tercia a kvarta osemročného gymnázia

            Z našej školy súťažil v A kategórii žiak 6.A triedy  Karol Klásek, ktorý bol zároveň jediný žiak 6. ročníka ZŠ. Ostatní súťažiaci boli siedmaci alebo gymnazisti.

            V B kategórii súťažila žiačka 9.A triedy Alexandra Fedorová, ktorá bola aj úspešná riešiteľka, k čomu jej srdečne blahoželáme.

            Obidvom našim žiakom ďakujeme za účasť v takej náročnej súťaži, akou olympiáda z anglického jazyka je a sme hrdí, že uspeli v takej veľkej konkurencii. Všetci žiaci, ktorí sa v nej zúčastnili, boli pochválení od predsedu poroty.  

            Želáme im do budúcnosti veľa úspechov a nadšenia v ich ďalšom vzdelávaní a zdokonaľovaní sa v anglickom jazyku.

            Mgr. Marta Čurajová