• Matematický klokan

          • Simonka Fedorová / 2.A/ a Adam Ravas /3.A/ sa v tomto školskom roku stali úspešnými riešiteľmi v medzinárodnej matematickej súťaži   Matematický klokan.

            Simonka získala aj titul Školský šampión - umiestnila sa najlepšie z celej školy.

          • Škola v prírode

          • Fotodokumentácia: Škola v prírode 2019 (10.-14.6.)

            10.6.- Kontaktná Zoo, Motýlia záhrada

            11.6.- Hotel Magura, návšteva Belianskej jaskyne, Múzeum goralskej kultúry v Ždiari

            12.6.- Túra do Bielovodskej doliny, Tatranská Javorina Poľovnícky zámoček

            13.6.- lanovkou na Hrebienok, Studenovodské vodopády, túra na Reinerovu chatu

            14.6.- Odchod, Múzeum TANAP , Štrbské pleso

          • Rozprávková noc v škole

          •  Rozprávková noc v škole

                        Kto by nemal rád rozprávky a rozprávkové knižky? Milujú ich asi všetci, no najmä  deti. Preto sme opäť zorganizovali pre žiakov našej školy  Rozprávkovú noc. V piatok,  už od siedmej hodiny večernej si v rannom a školskom klube deti porozkladali spacie vaky a batožinu. Najskôr sa podpísali na rozprávkový plagát a potom v sprievode moderátorov – šiestakov zaplnili školskú knižnicu, kde ich privítali tóny Rozprávkovej pesničky. Svoje vedomosti si mohli otestovať v rozprávkových hádankách. Po knižnej prezentácii skúšali svoju šikovnosť pri zábavných a súťaživých hrách. Veľkým zážitkom tohto dňa bolo pre mnohých nočné hľadanie pokladu v areáli školy. Tajomný poklad našli pomocou nakreslenej indície a bateriek. Na dobrú noc si  deti prečítali rozprávky, a tak sa vo svojich snoch viacerí ponorili do čarovného sveta rozprávok. V sobotu ráno po raňajkách si deti rozprávali svoje pocity a dojmy. Každý žiak si domov odniesol pamätný list a malú odmenu.

                        Rozprávková noc bola pre deti jedinečným a nezabudnuteľným zážitkom.

            Michalicová Jana, školská knižnica

          • Potešilo nás - Deň detského úsmevu

          • Dobrý deň, chcem Vám poďakovať za výbornú akciu, ktorú Vaša škola uskutočnila 8.5., bola to veľmi vydarená, dobre zorganizovaná a sympatická akcia - klubík,jedlá v jedálni,dielničky,zdobenie perníčkov, predaj cigánskej a vianočiek všetko dobre pripravené.  Bola som milo potešená, som zo Senice a cítila som sa tam aj s deťmi veľmi dobre. Ďakujem a želám do vzdelávania a taktiež pri organizovaní podobných akcií veľa elánu a motivácie. 

            S pozdravom Lucia Kuklišová

          • Deň matiek

          • Deň matiek v Jablonici

            Dôležitým dňom nielen pre našich malých škôlkarov a školákov, ale hlavne pre ich mamičky a babičky, sa stal 12. máj 2019. Pri príležitosti oslavy Dňa matiek sa zišla v  kultúrnom dome veselá a rôznorodá spoločnosť, ktorá bola zvedavá na vystúpenie svojich ratolestí. Deti pod vedením pani učiteliek materskej školy a 1. stupňa predstavili bohatý program, plný piesní, tanca, scénok a básní. Na začiatku sa prihovoril prítomným pán starosta Ing. Silvester Nestarec a potom nasledovalo spevácko-recitačné pásmo škôlkarov. Žiaci 1. stupňa tiež potešili svoje mamičky a babičky svojimi umeleckými výkonmi, za ktoré boli odmenení veľkým potleskom.

            Sme radi, že sa náš kultúrny program všetkým hosťom páčil a dúfame, že v novom školskom roku sa opäť stretneme na tomto peknom podujatí.

          • 8.máj- Deň detského úsmevu

          • Deň detského úsmevu

                   8. máj je štátnym sviatkom, ktorým si pripomíname koniec druhej svetovej vojny v Európe. Pripomenuli sme si ho radostne a veselo.

                   ZŠ v spolupráci s RZZŠ a Klubíkom Jablonica otvorili brány areálu školy všetkým deťom a pripravili zábavné podujatie Deň detského úsmevu. Malé detičky cvičili s mamičkami a pracovali v tvorivých dielničkách v klubíku. Staršie prekonávali prekážky detskej atletiky, hrali bedminton, vybláznili sa v skákacom hrade. Svoju zručnosť si mohli všetci, dospelí i deti skúsiť pri zdobení medovníčkov.  Pekné je, že do práce sa zapojili aj naši žiaci. Pripravili fotokútik a maľovanie na tvár. Pre záujemcov o spoznávanie regiónu sme zorganizovali návštevu jedinej verejnosti prístupnej jaskyne na západnom Slovensku, Driny.

                  V jedálni ZŠ bol bohato prestretý stôl s rôznymi pomazánkami, šalátikmi a nápojmy. Naozaj to boli mňamky. Vonku zase rozvoniavala cigánska a palacinky s rôznou náplňou. Príjemnú atmosféru dotváralo aj slniečko, ktoré nám krásne svietilo.

                                                                                                                           Mgr. Anna Hamerlíková           

          • Vystúpenie pre DSS Bojková

          • Vystúpenie pre DSS Bojková

            V piatok 3.mája nás navštívili klienti Domova sociálnych služieb pre dospelých Bojková v sprievode zastupujúcej riaditeľky Mgr.M.Škápikovej a pracovníkov domova . So záujmom si pozreli kultúrny program, ktorý im pripravili žiaci prvého stupňa pod vedením triednych učiteliek. Pekné kostýmy, piesne, tance i divadielko boli iste spestrením každodenného života klientov zariadenia v Bojkovej. Ako poďakovanie priniesli do školy ukážku  výrobkov, ktoré klienti DSS vyrobili vrámci terapeutických aktivít.

          • Zber papiera

          •  

            ZBER PAPIERA

            Riaditeľstvo Základnej školy v Jablonici  oznamuje, že

             

            OD ŠTVRTKA 2. MÁJA 2019

            bude v ZÁKLADNEJ ŠKOLE prebiehať zber papiera.

            Prinesený papier treba uložiť do kontajnera, ktorý bude umiestnený pri školskej jedálni. V prípade, že nemáte ako papier do školy dopraviť, neváhajte kontaktovať riaditeľstvo školy na telefónnom čísle 034/6583613.

            Zberom papiera chránite prírodu a pomáhate škole.

            Zapojte sa a  recyklujte!

            Ďakujeme!

             

        • Okresné kolo Pytagoriády
          • Okresné kolo Pytagoriády

          • Okresné kolo Pytagoriády

            V dňoch 26.3. a 27.3.2019 sa v Senici v ZŠ V.P.Tótha uskutočnilo obvodné kolo Pytagoriády. Našu školu reprezentovali úspešní riešitelia školského kola. Veľmi pekné umiestnenie získala Veronika Válková z 3.A, ktorá sa spomedzi 31 súťažiacich v kategórii P3 stala úspešnou riešiteľkou a  umiestnila sa na 9.mieste a Diana Kabaňová, ktorá zabodovala v kategórii P4 , umiestnila sa na 8. mieste  z 38 súťažiacich a stala sa taktiež úspešnou riešiteľkou.

            Všetkým našim reprezentantom, ktorí postúpili zo školského kola, patrí pochvala za vynaložené úsilie a čas na prípravu na súťaž.

          • Plavecký výcvik

          • Plavecký výcvik

            Plavecký výcvik  každoročne organizujeme v spolupráci s pánom Milanom Jamrichom, dlhoročným vedúcim trénerom plávania, v Mestskej plavárni v Senici. Aj tento rok od 4.apríla do 11.apríla  v príjemne vynovenom prostredí senickej plavárne  40 žiakov 1.stupňa v piatich 2- hodinových lekciách  rozvíjalo a zdokonaľovalo svoje plavecké schopnosti pod vedením skúsených trénerov. Záver patril už tradične súťaži v plávaní a plaveckej skúške, kde každý ukázal svoj pokrok počas kurzu. Za odmenu deti dostali „Mokré“ vysvedčenie, do ktorého im tréner zapísal dosiahnutý výkon v plávaní. Najrýchlejší plavci dostali medaily. Bodkou za výcvikom bolo šmýkanie na toboganoch, šmykľavke, či pobyt vo vírivke.

            Doprava do Senice a späť bola zabezpečená autobusom firmy Holiday Bus Slovakia s.r.o., hradil ju Obecný úrad Jablonica. Výdavky za výcvik deťom platili  rodičia.

            Mgr. Beáta Oslejová

        • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry na 1 stupni
          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry na 1 stupni

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry na 1 stupni

            V stredu 20.3.2019 sa na 1.stupni uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Svoje vedomosti a zručnosti v tomto predmete si zmerali žiaci tretieho a štvrtého ročníka v teste od organizátora súťaže ZŠ Radlinského Kúty. Úspešnými riešiteľmi sa stali:

            3.ročník: Veronika Válková, Erik Lukáš Slovák, Jana Cablková

            4.ročník: Andrej Shevljakov, Lea Lukáčová, Viktória Vráblová, Diana Kabaňová, Ema    Gazdová

            Veronika Válková Andrej Shevljakov postupujú do obvodného kola, ktoré sa uskutoční 26. apríla v Kútoch.

          • Obvodné kolo Hurbanovho pamätníka

          • Obvodné kolo Hurbanovho pamätníka

            V piatok 22.februára  sa uskutočnilo v ZUŠ  v Senici  obvodné kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hurbanov pamätník. Veľmi pekne a zodpovedne nás v silnej konkurencii škôl z okolia Senice reprezentovali víťazi školského kola Juliana Otépková, Diana Kabaňová, Adela Gbelcová a David Černek.  David Černek získal 3. miesto v prednese poézie v II.vekovej kategórii a Adela Gbelcová získala v tej istej vekovej kategórii 2. miesto v prednese prózy. Za skvelú reprezentáciu všetkým ďakujeme a k úspechu blahoželáme.

             

                                                                                                               Mgr. Beáta Oslejová

            Diplom_Gbelcova.pdfDiplom_Cernek.pdf

          • Hurbanov pamätník na 1.stupni

          • Hurbanov pamätník na 1.stupni

            Školské kolo Hurbanovho pamätníka na 1.stupni sa uskutočnilo 31.januára. Najlepší recitátori z  1.– 4. triedy, ktorí postúpili z triednych kôl, súťažili v prednese poézie a prózy.  Všetci zúčastnení ukázali naplno svoje schopnosti a  talent v umeleckom prednese svojej ukážky vybranej zo slovenskej alebo svetovej literárnej tvorby pred publikom, ktorým bola porota zložená z pani učiteliek 1. stupňa  a ostatní súťažiaci.  

            Výsledky sú nasledovné:

            1.ročník (nesúťažná kategória)

            1.miesto: Gregor Jančovič

            I.kategória (2.-4.ročník)

            Poézia:

            1. miesto: Júlia Otépková (2.A)

            2.miesto:  Leo Velický (3.A), Barbora Konopová (2.A)

            3.miesto: Karolína Mihelová (3.A), Veronika Válková (3.A)

            Próza:

            1.miesto: Diana Kabaňová (4.A)

            2.miesto: neudelené

            3.miesto:  Nina Mikušová (4.A)

            V obvodnej súťaži Hurbanovho pamätníka v Senici 22. februára 2019 budú  našu školu reprezentovať  v 1. kategórii recitátori umiestnení na prvých miestach: Júlia Otépková a Diana Kabaňová.

            Želáme im veľa úspechov!

          • Hurbanov pamätník

          • Hurbanov pamätník

            V piatok 25.1. 2019 sa stretli najlepší recitátori II. stupňa našej školy, aby predniesli umelecký text pri príležitosti školského kola Hurbanovho pamätníka. Pod dohľadom pani učiteľky Hamerlíkovej a pani učiteľky Kobliškovej vystúpili s ukážkami z prózy i poézie. Všetkým účastníkom súťaže patrí veľká pochvala za ich poctivú prípravu.

            Výsledky školského kola:

            I. kategória (poézia)

            1. miesto – David Černek (6.A)
            2. miesto – Alexej Faltýnek (5.A)
            3. miesto - /

             

            II. kategória (próza)

            1. miesto – Adela Gbelcová (5.A)
            2. miesto – Diana Martišová (5.A)
            3. miesto – Kristián Vörös (5.A)
          • Hry so snehom 2.A

          • Po vianočných prázdninách nás pani zima prekvapila bohatou snehovou nádielkou. Preto sa deti na prvom stupni rozhodli, že si postavia snehuliakov. K snehuliakom poobede pribudli snehoví kamaráti, ktorých vytvorili žiaci zo ZUŠ- pobočka Jablonica.

        • Detský karneval- 12.1.2019
          • Detský karneval- 12.1.2019

          • Tradičný januárový karneval pre deti  našej školy  nenechal na seba dlho čakať. Aj tento rok škola v spolupráci s RZ pri ZŠ Jablonica   pripravili pre deti zábavné karnevalové popoludnie plné hier, zábavy, hudby a tanca. V sále Domu kultúry sa v sobotu  predviedli masky v plnej svojej kráse. Nechýbali šaškovia, pôvabné princezné, veselé zvieratká, rytieri či kozmonaut. Ples otvorila Plesová kráľovná promenádou masiek. Po predstavení všetkých masiek začala voľná zábava. Najviac sa však deti potešili sprievodným súťažiam, v ktorých ukázali svoju šikovnosť. Bokom neostali ani rodičia, ktorí sa tiež zapojili do veselého zápolenia. V takejto atmosfére sa niesol celý karneval.

                        Ďakujeme šikovným rodičom, sponzorom, ktorí  prispeli na bohatú  tombolu i bufet a teda všetkým za snahu urobiť  radosť nielen deťom našej školy, ale všetkým návštevníkom.

             

          • Vianočné besiedky

          • Vianočné besiedky

            Posledný deň pred vianočnými prázdninami patril tradične vianočným besiedkam v  jednotlivých triedach. Tento rok nás milo prekvapili štvrtáci, ktorí si pod vedením pani učiteľky Stupavskej pripravili pre prvostupniarov  prekvapenie v podobe vianočných vinšov, kolied  a dramatizácie rozprávky Perinbaba. Pekný program a chutné medovníčky navodili tú pravú vianočnú atmosféru.

        • Pytagoriáda-školské kolo
          • Pytagoriáda-školské kolo

          • Pytagoriáda-školské kolo

            V stredu 12.12. a vo štvrtok  13.12. sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Pytagoriády. Pytagoriáda (PYT) je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Za správnosť a za čas vypočítaných príkladov sa prideľujú príslušné body. Svoju šikovnosť v riešení matematických úloh sa rozhodlo preukázať 9 tretiakov. Úspešnými riešiteľmi sa stali Kristína Kraváriková a Veronika Válková, ktoré budú reprezentovať našu školu v okresnom kole v Senici.

            Z desiatich štvrtákov do okresného kola postupujú: Peter Otépka, Diana Kabaňová a Nina Mikušová.

            Zo siedmych piatakov do okresného kola postupujú: Alexandra Fedorová a Alexandra Blažková.

            Zo 6.A do okresného kola postupuje Filip Jankovič a zo 7.A Filip Zavadil.