• Návšteva pána starostu pri príležitosti MDŽ

          • Pri príležitosti MDŽ dorazil do školy náš tradičný gratulant – pán starosta.  Aj tento rok nás prišiel potešiť kvietkom a milým slovom. Nechýbalo prianie pevného zdravia, pokoja a príjemných chvíľ strávených v kruhu blízkych. Ďakujeme.

          • Videonávod pre rodičov, ktorí budú podávať prihlášku na SŠ alebo 8-ročné gymnázium

          • Videonávod: NOVÝ na linku https://www.youtube.com/watch?v=f9Dcepl0ez0 je zverejnená informácia o postupe pri prijímacom konaní a vypĺňaní prihlášok na stredné školy.

            Vážení rodičia, v prípade akýchkoľvek nejasností alebo ak máte nejaký technický  problém pri vypĺňaní tejto prihlášky (napr. nemáte doma tlačiareň, skener....), možete ma kontaktovať cez Edupage alebo 0948 301 317- Vavrovičová.

             

            Posielam Vám tip na appku „STREDNÁ“ : https://www.stredna.sk/

            Žiaci základných škôl stoja pred dôležitým rozhodnutím, kam na strednú. Pomôcť im má aplikácia, ktorú si jednoducho stiahnu do svojich mobilov.

             

            - ŽIAKOM aplikácia pomôže: získať detailné informácie o stredných školách, spoznať svoje preferencie vďaka testu osobnosti, vytvárať si zoznam obľúbených škôl.

            - ŠKOLÁM aplikácia ponúka možnosť: odprezentovať svoju činnosť, priblížiť sa žiakom modernou formou. 

             

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 9. 2. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Test a úlohy pozostávali  z dvoch okruhov tém: prebrané učivo a pamiatky UNESCO na Slovensku. Súťaž prebiehala online. Kategórie C a D súťažili od 9:00 do 10,15, kategórie E a F súťažili od 10:20 do 11:35. Žiaci získali novú skúsenosť. Najmä ôsmačky, ktoré pracovali z domu, lebo mali dištančné vyučovanie. Od postupu do krajského kola delilo Kristíána Harasníka 0,56 bodu  a Adelku Gbelcovú 5 bodov. Je to výzva, pokračovať v zodpovednej príprave na vyučovanie a skúsiť šťastie v budúcom roku.  Vďaka získaným bodom sa všetci 6 stali úspešnými riešiteľmi. 

            Zastúpenie sme mali vo všetkých kategóriach.

            Všetkým patrí veľká pochvala a jednotka. Vďaka za peknú reprezentáciu školy. 

            Pripravovala : Mgr.Anna Hamerlíková

          • Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu

          •        27. januára 2022 sme si s deviatakmi na dejepise pripomenuli  Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu. V tento deň bol v roku 1945 oslobodený komplex koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau. Počas holokaustu v období druhej svetovej vojny tu bolo usmrtených cca šesť miliónov Židov.

                   V trojhodinovom cykle sme sa oboznámili so základnou faktografiou. Prostredníctvom prezentácii sme skúmali historické fotografie. Spoločne sme sa zamýšľali nad príčinami i dôsledkami vzniknutej vojnovej situácie. Rozoberali sme pohnútky vtedajších predstaviteľov európskych štátov v rozhodnutiach. Porovnávali sme ,,vysoký nadhľad”  s postojmi a názormi ,,bežných “ ľudí. Pôsobivé boli svedectvá preživších pamätníkov.   Problematiku sme uzavreli čítaním úryvkov z Denníka Anny Frankovej.  

            Mgr. Anna Hamerlíková

          • Vianoce 2021

          • Po roku sme sa opäť dočkali najkrajších sviatkov v roku. Vianoce sú tu už o pár dní...

            Posledný deň pred prázdninami bol našej škole v znamení vianočnej atmosféry.

            V tento deň sa na 1. stupni konali vianočné besiedky so všetkým, čo k Vianociam patrí. 

            Nechýbal stromček, darčeky, pohostenie a príjemná hudba.

            Aj žiaci starších ročníkov si pred nástupom na dištančné vzdelávanie spríjemnili čakanie na Vianoce vianočnými besiedkami...

            Deviataci sa tiež lúčili s rokom 2021. Stretnú sa opäť v roku, ktorý je pre nich veľmi dôležitý. 

            Budeme im držať palce, aby sa správne rozhodli.

            Chutným prekvapením pre deti v ŠKD bola pizza od Albero di mele - Pizza a Grill :-) Ďakujeme!

          • "Čaro zimy"

          • Cieľom výtvarnej súťaže pod názvom ,,ČARO ZIMY bolo upozorniť deti a mládež na krásny čas, ktorý so sebou zima prináša. Prostredníctvom výtvarného prejavu deti vyjadrili špecifickú farebnosť, a to mráz, sneh, ľad, zimnú krajinku, teplo domova, prírodu ukrytú pod zimnou perinou a zimné tradície. Z množstva výtvarných prác bola ocenená práca Dalibora Králika z 3.A. GRATULUJEME!

          • Dištančné vzdelávanie

          •        Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ  prechádza 2. stupeň ZŠ od 13. 12. 2021 na dištančné vzdelávanie.

            Vyučovanie bude prebiehať podľa upraveného rozvrhu hodín, ktorý nájdete na našej školskej webove stránke v hlavnom Menu- Online vyučovanie. (Stravníci sú automaticky odhlásení z obedov.)

            Rozhodnutie.pdf

                 Milí rodičia a žiaci 2. stupňa, keďže opäť pokračujeme v dištančnom vzdelávaní, pripomíname pravidlá, ktoré treba dodržiavať:

            • Vyučovanie prebieha v online režime  podľa Online rozvrhu prostredníctvom Google Meet a Bezkriedy.sk .
            • Žiak sa prihlasuje na vyučovaciu hodinu s dostatočným časovým predstihom kliknutím na link zverejnený na webovej stránke školy(aby prípadné aktualizácie mohli prebehnúť v dostatočnom časovom predstihu). Počas prihlasovania povolí zvuk aj obraz jeho kamery. (Učiteľ zaznamenáva oneskorené príchody rovnako ako pri prezenčnom vyučovaní.)
            • Žiak má pripravené všetky pomôcky na daný predmet a snaží sa zabezpečiť si čo najpokojnejšie prostredie na svoju prácu, ak je to možné.
            • Žiak má už pri vstupe na online hodinu uvedené svoje meno a priezvisko (nie prezývku, prípadne iné meno) a zapnutú kameru, ktorá smeruje na jeho tvár. Ak žiak nemá funkčnú kameru, je povinný túto skutočnosť oznámiť dohodnutým spôsobom vyučujúcemu najneskôr 15 minút pred vyučovacou hodinou.
            • Žiak má po celý čas online hodiny zapnutú kameru a mikrofón. Ak má problémy s internetovým pripojením,  snaží sa dokončiť hodinu so zapnutým mikrofónom. Rodič túto skutočnosť oznámi triednemu učiteľovi a snaží sa daný problém čo najskôr vyriešiť.
            • Žiak, ktorý má problém s internetovým pripojením, ihneď po hodine oznámi problém vyučujúcemu. V prípade, že žiaka systém „vyhodí“, prihlási sa naspäť. Úlohy zadané počas online hodiny učiteľ vloží aj na Bezkriedy. sk .
            • Ak sa žiak nemôže zúčastniť online hodiny z rodinných alebo zdravotných dôvodov, rodič túto skutočnosť oznámi vopred písomne vyučujúcemu daného predmetu. Rodič zároveň ospravedlní žiaka aj u triedneho učiteľa písomne.
            • Ak neprebieha vyučovacia hodina pomocou MEET, žiak pracuje podľa pokynov učiteľa počas hodiny v rozvrhu. Keď sú pokyny zadané v domácej úlohe, žiak pracuje V ČASE vyučovacej hodiny na CELEJ domácej úlohe (otvorí všetky prílohy, správy a súčasti zadania). V prípade nejasností má žiak možnosť kontaktovať učiteľa.
            • Spôsob odovzdávania a hodnotenia úloh, vypracovania testov, rieši každý učiteľ individuálne. V prípade problémov je potrebné učiteľa kontaktovať čo najskôr.
            • Ak sa žiak opakovane nezúčastňuje na online hodinách, ani sa žiadnym spôsobom nepodieľa na výučbe, triedny učiteľ vyzve rodiča, aby písomne vysvetlil dôvody.
            • Žiaci, ktorí sa nezúčastňujú na vyučovaní, budú mať absenciu a následne zníženú známku zo správania vyplývajúcu z počtu neospravedlnených hodín.
            • Rodič  komunikuje s učiteľmi písomnou alebo ústnou formou (preferuje sa písomná forma – Edupage, Bezkriedy, sms, email a pod.)  v čase PO - PIA 7:45 – 16:00.

             

             

          • Oddychová zóna

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Oddychová zóna .

            Chodba na 1. stupni opeknela. Aj s pomocou našich žiakov sme na nej vytvorili relaxačnú a oddychovú zónu, v ktorej môžu tráviť svoj voľný čas medzi a aj po vyučovaní.

          • Zima v ŠKD

          • Čas adventu a Vianoc má kúzelnú atmosféru...

            A presne taká panuje aj u nás v ŠKD.  Celý december sa v školskom klube pripravujeme na najkrajšie sviatky v roku, usilovne pracujeme a vytvárame rôzne ozdoby, pozdravy a stromčeky...

            A keďže nám vonku poriadne nasnežilo, takto sme sa tešili zo snehovej nádielky: robili sme snehových anjelikov, stavali sme snehuliakov a bola  aj poriadna snehová guľovačka. 

          • Dejepisná olympiáda - školské kolo

          • 14. ročník Dejepisnej olympiády je v tomto školskom roku podobne ako iné predmetové súťaže organizovaný v súlade s vyhlásenými opatreniami. Školské kolá sú v réžii základných škôl tradičnou papierovou formou, vyššie kolá online.

             

            Dňa 7. 12. 2021 sa uskutočnilo školské kolo Dejepisnej olympiády 2021/22.  Test, ktorý žiaci vypracovali, pozostával z troch častí: prebrané učivo v danom ročníku, povinná spoločná téma - pamiatky UNESCO a regionálna história.  Žiaci mohli získať maximálny počet bodov 100 ( 40 + 40+ 20).  Na vypracovanie mali žiaci 90 minút.

            Výsledky:

            Kategória F ( 6.ročník) – Leo Velický

            Kategória E ( 7. ročník) – Kristián Harasník, Paulína Masárová

            Kategória D ( 8. ročník) – Adela Gbelcová, Diana Martišová, Alexandra Fedorová, Alexandra Blažková

            Kategória  C ( 9. ročník) – David Černek, Sebastián Čmarada

             

            Blahoželáme a úspešným riešiteľom držíme palce v okresnom kole, ktoré bude online.

          • Imatrikulácia prváčikov

          • Milou tradíciou v našej škole sa stalo, že prváci svoj veľký deň neprežívajú len začiatkom septembra. Aj v pondelok, 6. decembra 2021, prežili slávnostný a významný deň – imatrikuláciu. Akt prijatia bývalých škôlkarov za ,,veľkých žiakov“ uskutočnili žiaci druhého stupňa, členovia žiackeho parlamentu, pod dohľadom p. uč. Mgr. J. Koňuchovej. Aby boli prváci pasovaní do cechu žiakov, museli splniť tri úlohy. Zoradiť čísla do číselného radu, poskladať z písmen nejaké slovo, postaviť z kociek bránu. Zaspievali si spoločne pieseň Zlatá brána otvorená. Každý prvák potom prechádzal bránou k Mikulášovi, ktorý mu  odovzdal Imatrikulačný list.

            Všetkým prvákom želáme veľa zdravia, úsmevov a úspechov v škole!

          • Zo školských lavíc...

          • Vianoce sú sviatkom, na ktorý sa dlho pripravujeme a veľmi sa tešíme my dospelí, no najmä deti. Oddychu a príjemnej domácej atmosfére pri stromčeku, či rozprávkach prechádza advent,  počas ktorého musíme aj seriózne pracovať. My v škole, učiť sa. Napriek rôznym obmedzeniam, predsa sme si mnohé vyučovacie hodiny spestrili spomínaním na ,,vianočné čarovanie”. Na Technike v šiestom ročníku sme sa v rámci učiva Vznik výrobku, proces: myšlienka - konštruovanie - výroba, prepracovali od náčrtu, technického ,,mini” výkresu až po zhotovenie adventného venca.

            V piatom ročníku sme si na HUV zopakovali koledy, na DEJ ,,stridžie dni” a na TECH sme počas preberania tematického celku Človek a výroba v praxi, strihali, ohýbali, lepili a vytvorili sme krásne euro – eko – krabičky na vianočné darčeky.                                                                                                         Mgr. Anna Hamerlíková

          • Mikuláš

          • Rok sa s rokom zišiel zas a už je tu Mikuláš...

            V pondelok 6. decembra prišla do našej školy vzácna návšteva. Mikuláš s plným batohom sladkostí v doprovode anjela  a  čertíka zavítal do jednotlivých tried, kde ho netrpezlivo čakali zvedavé deti. Po príchode mu s radosťou zaspievali mikulášske piesne a zarecitovali pripravené básničky. Mikuláš im za to porozdával sladké balíčky a sľúbil, že o rok príde zas...

            Srdečné poďakovanie patrí aj pánovi starostovi, ktorý si v dnešnom uponáhľanom svete našiel čas a spolu s nami strávil mikulášske chvíľky. Ďakujeme aj za štedré balíčky pre mladších žiakov.

            Za prípravu „mikulášskeho prekvapenia“ ďakujeme našim žiakom :-)

            Súčasťou mikulášskeho prekvapenia bol aj novovytvorený relaxačný kútik na chodbe, ktorý bude slúžiť všetkým. Bude to miesto, kde si  žiaci môžu zahrať rôzne hry, relaxovať v príjemnom prostredí alebo sa len tak porozprávať s kamarátmi.

             

            Veľká vďaka patrí aj kolektívu ŠJ a sponzorom, ktorí sa podieľali na mikulášskych balíčkoch pre našich stravníkov!

             

            Ďakujeme, Mikuláš, za tie krásne chvíle,

            za darčeky od Teba, za úsmevy milé.

            Stretneme sa o rok zas, príď, Mikuláš, medzi nás...